GEZOCHT: GASTHEER / GASTVROUW

Achtergrond en setting

In september opent de nieuwe Bed&Breakfast Het Wit Huys de deuren op de Kerkstraat in Born. Het betreft een volledig vernieuwd ‘oud’ pand naast de Kerk (nummer 16). Hier werden B&B voorzieningen gerealiseerd voor het overnachten van een 8-tal personen. Tevens werd een algemene ontbijt en verblijfruimte ingericht.

Om deze B&B dienstverlening goed te kunnen gaan verlenen, is er ruimte voor extra ondersteuning in deze B&B werkzaamheden. Maw: er worden een aantal mensen/medewerkers/mede organisatoren/serviceverleners/…. gezocht om het de gasten naar de zin te maken.

De B&B zal geen ‘budget overnachtingen’ gaan aanbieden; de focus ligt op een goed, prettig, fijn georganiseerd en ‘warm’ verblijf. Het worden goede kamers, een lekkere douche, een prettig ontbijt, goede parkeermogelijkheden, een warme ontvangst, een goed glas wijn, prima wifi, goede zitmogelijkheden, ………  maw: goede/prima voorzieningen, voor een betaalbare prijs.

 

Gastheer / gastvrouw

De gastvrouw/heer is de eerste persoon met wie de gasten in contact komen. Er wordt hulp geboden bij eventuele reservering; de gasten worden ontvangen en op weg geholpen. Er wordt informatie over omgeving, eet en drink mogelijkheden, de kamer, het verblijf algemeen, …… gegeven; er wordt ervoor gezorgd dat de gasten goed ontvangen en op weg in Born geholpen worden. Kortom, zorgt ervoor dat de gasten zich thuis voelen.

Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn met hoofdletters geschreven en zijn je tweede natuur. Als je het graag mensen/gasten naar de zin maakt is dit een mooie mogelijkheid hieraan invulling te geven.

Insteek is, dat een klein team gevormd gaat worden om deze B&B gastvrijheid ook 7 dagen in de week te gaan bieden. Dat betekent dat we er straks met het team samen voor staan en de zaken goed voor elkaar te krijgen. Je staat er niet alleen voor, je krijgt ondersteuning van je collega’s op momenten die jij voor andere dingen nodig hebt. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat gasten ten alle tijden goed ontvangen en op weg geholpen worden.

Het gaat om parttime werken, en veel van de ondersteuning/aanwezigheid kun je zelf regelen en afspreken (met gasten). Wanneer wat op een dag plaats vindt is veelal flexibel. De dagen die je voor je rekening neemt, kunnen we in het team afstemmen.

Gedacht wordt bij deze gastvrouw/heer functie aan iemand van ‘om de hoek’, die tijd, ruimte en vooral veel zin en trek heeft het bezoekers/gasten van de B&B naar hun zin te maken. Omdat we op zoek zijn naar en zo meteen een team(pje) inrichten, kan het best zijn dat je zegt ‘goh, ik ben niet zo goed met een online reserveringssysteem’; een ander kan hierbij dan ondersteuning leveren.

 

De vergoeding  hangt af van de wijze waarop jij je tijd wil gaan inzetten. Het kan een dienstverband zijn, het kan op zelfstandige basis, …….. maw: dit is bespreekbaar. En zullen we in onze kennismaking verder kunnen oppakken.

 

Interesse? Neem dan contact met ons op: